Goedkope overnachting Italië: tips en tricks

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat jaarlijks miljoenen toeristen dit land bezoeken. Een van de grootste kostenposten tijdens een vakantie is vaak de accommodatie. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor een goedkope overnachting in Italië. In dit artikel geven we je tips en tricks om te besparen op je verblijf in Italië.

  1. Kies voor een budgethotel of hostel

  Als je op zoek bent naar een goedkope overnachting in Italië, dan is een budgethotel of hostel een goede optie. Deze accommodaties zijn vaak eenvoudig, maar bieden wel alle basisvoorzieningen die je nodig hebt. Daarnaast zijn ze vaak gelegen in de buurt van populaire bezienswaardigheden en attracties, waardoor je veel tijd en geld kunt besparen op transport.

  Enkele voorbeelden van budgethotels en hostels in Italië zijn:

  • Generator Hostel Rome
  • Hotel San Giusto
  • Hotel La Pergola
  • Hotel La Pace
  • Hotel San Marco

  2. Boek een appartement of vakantiehuis

  Een andere optie voor een goedkope overnachting in Italië is het boeken van een appartement of vakantiehuis. Dit is vooral handig als je met een groep reist, omdat je de kosten kunt delen. Daarnaast kun je zelf koken, waardoor je veel geld kunt besparen op restaurants.

  Enkele websites waar je appartementen en vakantiehuizen kunt boeken in Italië zijn:

  • Airbnb
  • Booking.com
  • HomeAway
  • TripAdvisor

  3. Kamperen in Italië

  Als je van kamperen houdt, dan is Italië een geweldige bestemming. Het land heeft een groot aantal campings, vaak gelegen in prachtige natuurgebieden. Kamperen is niet alleen goedkoop, maar ook een geweldige manier om de natuur en cultuur van Italië te ontdekken.

  Enkele populaire campings in Italië zijn:

  • Camping Village Roma
  • Camping Village Fabulous
  • Camping Village Cavallino
  • Camping Village San Francesco
  • Camping Village Baia Blu La Tortuga

  4. Boek buiten het hoogseizoen

  Als je flexibel bent in je reisdata, dan kun je veel geld besparen door buiten het hoogseizoen te reizen. In Italië is het hoogseizoen van juni tot en met augustus, dus als je in mei of september reist, dan kun je vaak goedkopere accommodaties vinden.

  5. Zoek naar last-minute deals

  Als je op het laatste moment besluit om naar Italië te gaan, dan kun je vaak profiteren van last-minute deals. Veel hotels en reisorganisaties bieden kortingen aan om hun kamers en vakanties te vullen. Het is wel belangrijk om flexibel te zijn in je reisdata en bestemming.

  6. Gebruik kortingscodes en coupons

  Als je online boekt, dan kun je vaak gebruik maken van kortingscodes en coupons. Deze codes geven je korting op je boeking of bieden extra\’s zoals gratis ontbijt of wifi. Het is de moeite waard om even te zoeken naar deze codes voordat je je boeking maakt.

  7. Verblijf buiten de stad

  Als je in een grote stad zoals Rome of Florence verblijft, dan betaal je vaak meer voor je accommodatie. Door buiten de stad te verblijven, kun je veel geld besparen. Vaak zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor je alsnog gemakkelijk de stad kunt verkennen.

  8. Boek rechtstreeks bij de accommodatie

  Als je rechtstreeks bij de accommodatie boekt, dan kun je vaak profiteren van extra kortingen en aanbiedingen. Daarnaast kun je ook vragen om een upgrade of extra\’s zoals een late check-out. Het is altijd de moeite waard om even te bellen of te mailen naar de accommodatie voordat je boekt.

  Conclusie

  Een goedkope overnachting in Italië is zeker mogelijk als je slim boekt en flexibel bent. Door te kiezen voor een budgethotel, appartement of vakantiehuis, te kamperen, buiten het hoogseizoen te reizen, last-minute deals te zoeken, kortingscodes te gebruiken, buiten de stad te verblijven en rechtstreeks bij de accommodatie te boeken, kun je veel geld besparen op je verblijf in Italië. Zo houd je meer geld over om te genieten van al het moois dat dit prachtige land te bieden heeft.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts