Italië in december: de perfecte winterbestemming

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land dat het hele jaar door bezocht kan worden. Maar als je op zoek bent naar een unieke ervaring, dan is Italië in december de perfecte bestemming. Het land is dan gehuld in een magische sfeer en er zijn tal van activiteiten en evenementen die je kunt bijwonen. In dit artikel zullen we enkele van de hoogtepunten van Italië in december bespreken.

  De kerstmarkten

  Een van de grootste attracties van Italië in december zijn de kerstmarkten. Deze markten zijn te vinden in verschillende steden en dorpen in het hele land en bieden een breed scala aan producten, van handgemaakte ambachten tot lokale delicatessen. De grootste en meest bekende kerstmarkt is die in Bolzano, in de regio Trentino-Alto Adige. Hier vind je meer dan 80 kraampjes die lokale producten verkopen, zoals kaas, wijn en worstjes. Andere populaire kerstmarkten zijn die in Florence, Milaan en Rome.

  De skigebieden

  Italië heeft enkele van de beste skigebieden ter wereld en december is de perfecte tijd om te gaan skiën. De meeste skigebieden openen hun deuren in december en bieden uitstekende sneeuwcondities. De Dolomieten, in de regio Trentino-Alto Adige, zijn een van de meest populaire skigebieden van Italië. Hier vind je meer dan 1200 kilometer aan pistes en tal van andere activiteiten, zoals sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Andere populaire skigebieden zijn die in de regio\’s Piemonte, Lombardije en Valle d\’Aosta.

  De kerststallen

  Een andere traditie die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Italië in december zijn de kerststallen. Deze worden in veel steden en dorpen opgezet en zijn vaak prachtig versierd. De meest bekende kerststal is die in de stad Greccio, in de regio Lazio. Hier werd de eerste kerststal ooit opgezet door Sint Franciscus van Assisi in 1223. Andere populaire kerststallen zijn die in Napels, Rome en Florence.

  De culinaire hoogtepunten

  Italië staat bekend om zijn heerlijke keuken en december is de perfecte tijd om te genieten van enkele van de culinaire hoogtepunten van het land. Een van de meest populaire gerechten tijdens de kerstperiode is panettone, een zoet brood dat gevuld is met rozijnen en gekonfijt fruit. Andere populaire gerechten zijn cotechino, een worst die vaak geserveerd wordt met linzen, en baccalà, gezouten kabeljauw die vaak gefrituurd wordt. En natuurlijk mag je de Italiaanse wijnen niet missen, zoals de Amarone, Barolo en Chianti.

  De feestdagen

  Italië viert de kerstperiode uitbundig en er zijn tal van feestdagen en evenementen die je kunt bijwonen. Op 8 december wordt het feest van de Onbevlekte Ontvangenis gevierd, een nationale feestdag. Op 24 december wordt de kerstavond gevierd, waarbij families samenkomen om te genieten van een feestelijke maaltijd. Op 25 december wordt de kerstdag gevierd en op 26 december wordt de dag van Sint Stefanus gevierd, een andere nationale feestdag. En op 31 december wordt Oudjaarsavond gevierd, waarbij vuurwerk en feesten de norm zijn.

  Conclusie

  Italië in december is een magische ervaring die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar kerstmarkten, skigebieden, culinaire hoogtepunten of feestdagen, Italië heeft het allemaal. Dus pak je koffers en ga op avontuur in dit prachtige land.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts