Italië vakantie strand: genieten van zon, zee en cultuur

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige steden tot indrukwekkende natuur. Maar ook voor een ontspannen strandvakantie ben je in Italië aan het juiste adres. Met een kustlijn van maar liefst 7600 kilometer is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. In dit artikel lees je alles over de mooiste stranden van Italië en wat je er kunt doen.

  De mooiste stranden van Italië

  Italië heeft een grote variatie aan stranden, van lange zandstranden tot kleine baaien met kiezelstenen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste stranden van Italië:

  1. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

  Dit strand wordt vaak genoemd als het mooiste strand van Italië. Het is gelegen op het eiland Lampedusa, dat ten zuiden van Sicilië ligt. Het water is hier kristalhelder en heeft een prachtige blauwe kleur. Het strand is alleen te bereiken via een wandelpad, maar dat maakt het juist extra bijzonder.

  2. Cala Mariolu, Sardinië

  Sardinië heeft veel mooie stranden, maar Cala Mariolu is toch wel een van de mooiste. Het strand is gelegen in een kleine baai en heeft helderblauw water. Het is een populaire plek om te snorkelen vanwege de vele vissen en het mooie koraal.

  3. Spiaggia del Principe, Sardinië

  Nog een prachtig strand op Sardinië is Spiaggia del Principe. Dit strand is omringd door rotsen en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Het water is hier ook weer kristalhelder en heeft een mooie blauwe kleur.

  4. Cala Goloritzé, Sardinië

  Ook Cala Goloritzé is gelegen op Sardinië. Dit strand is alleen te bereiken via een wandelpad, maar dat maakt het juist extra bijzonder. Het strand is gelegen in een kleine baai en heeft helderblauw water. Het is een populaire plek om te snorkelen vanwege de vele vissen en het mooie koraal.

  5. Baia dei Turchi, Puglia

  Baia dei Turchi is gelegen in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. Het strand is omringd door pijnbomen en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Het water is hier rustig en helderblauw, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen.

  Wat te doen op het strand in Italië?

  Naast genieten van de zon en de zee, is er op de stranden in Italië nog veel meer te doen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

  1. Watersporten

  Op veel stranden in Italië kun je verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Vooral aan de westkust van Italië zijn er veel plekken waar je kunt surfen.

  2. Snorkelen en duiken

  Italië heeft een prachtige onderwaterwereld, met veel verschillende soorten vissen en koraal. Vooral op de eilanden Sardinië en Sicilië kun je prachtig snorkelen en duiken.

  3. Wandelen en fietsen

  Veel stranden in Italië zijn gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Hierdoor kun je er ook goed wandelen en fietsen. Vooral op de eilanden is er veel mooie natuur te vinden.

  4. Cultuur snuiven

  Italië staat bekend om haar rijke cultuur en geschiedenis. Veel stranden zijn dan ook gelegen in de buurt van prachtige steden en bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf het strand in Pisa de beroemde scheve toren zien.

  Conclusie

  Italië is een ideale bestemming voor een strandvakantie. Met een kustlijn van maar liefst 7600 kilometer is er voor iedereen wel een geschikt strand te vinden. Of je nu op zoek bent naar een rustig strandje of juist naar een plek waar je kunt watersporten, in Italië vind je het allemaal. Daarnaast kun je er ook nog eens genieten van de prachtige natuur en rijke cultuur. Kortom, Italië is een vakantiebestemming die je niet mag missen!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts