Leuke plekken in Noord-Italië

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Noord-Italië is een prachtige regio met veel verschillende steden en dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of lekker eten, Noord-Italië heeft het allemaal. In dit artikel zetten we een aantal leuke plekken in Noord-Italië voor je op een rijtje.

  1. Venetië

  Venetië is een van de bekendste steden van Italië en staat bekend om haar romantische kanalen en prachtige architectuur. De stad is gebouwd op meer dan honderd eilanden en wordt verbonden door bruggen en kanalen. Een bezoek aan Venetië is niet compleet zonder een gondeltocht door de kanalen en een bezoek aan het San Marcoplein met de beroemde basiliek.

  2. Milaan

  Milaan is de modehoofdstad van Italië en staat bekend om haar prachtige winkels en designermerken. Maar Milaan heeft meer te bieden dan alleen mode. Zo kun je er de prachtige kathedraal van Milaan bezoeken, het beroemde operagebouw La Scala bewonderen en genieten van de heerlijke Italiaanse keuken.

  3. Verona

  Verona is de stad van Romeo en Julia en staat bekend om haar prachtige oude centrum en de beroemde Arena di Verona. Deze arena is een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld en wordt nog steeds gebruikt voor concerten en opera\’s. Verona is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gardameer.

  4. Turijn

  Turijn is een prachtige stad in het noordwesten van Italië en staat bekend om haar barokke architectuur en heerlijke chocolade. De stad heeft een rijke geschiedenis en was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Italië. Bezoek het Koninklijk Paleis van Turijn en het Egyptisch Museum, een van de grootste musea ter wereld op het gebied van Egyptische kunst en archeologie.

  5. Cinque Terre

  Cinque Terre is een prachtige kuststreek in Ligurië en staat bekend om haar kleurrijke dorpjes en adembenemende uitzichten. De vijf dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn allemaal UNESCO-werelderfgoed en zijn verbonden door wandelpaden en treinen. Geniet van de heerlijke lokale gerechten en wijnen terwijl je uitkijkt over de Middellandse Zee.

  6. Bologna

  Bologna is een prachtige stad in Emilia-Romagna en staat bekend om haar heerlijke keuken en middeleeuwse architectuur. Bezoek de beroemde torens van Bologna, de Torre degli Asinelli en de Torre Garisenda, en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele trattoria\’s en osteria\’s.

  7. Bergamo

  Bergamo is een prachtige stad in Lombardije en staat bekend om haar middeleeuwse oude stad en prachtige uitzichten. Bezoek de beroemde Piazza Vecchia en de Cattedrale di Bergamo en geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuren. Bergamo is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Comomeer.

  8. Trento

  Trento is een prachtige stad in Trentino-Alto Adige en staat bekend om haar prachtige bergen en historische centrum. Bezoek het Castello del Buonconsiglio en de prachtige kathedraal van Trento en geniet van de heerlijke lokale gerechten en wijnen.

  Conclusie

  Noord-Italië heeft veel te bieden voor iedereen die op zoek is naar cultuur, natuur en lekker eten. Of je nu een bezoek brengt aan de prachtige kanalen van Venetië, de modehoofdstad Milaan, de middeleeuwse stad Bergamo of de kleurrijke dorpjes van Cinque Terre, Noord-Italië zal je zeker niet teleurstellen. Plan je volgende vakantie naar deze prachtige regio en ontdek zelf de vele leuke plekken die Noord-Italië te bieden heeft.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts