Met kinderen naar Italië

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en mooie stranden. Het is dan ook een geweldige bestemming om met kinderen naartoe te gaan. Er is zoveel te zien en te doen dat het hele gezin zich zal vermaken. In dit artikel geven we tips voor een geslaagde vakantie met kinderen in Italië.

  Bezienswaardigheden

  Italië heeft veel bezienswaardigheden die ook voor kinderen interessant zijn. Hieronder een aantal tips:

  • Colosseum in Rome: dit indrukwekkende amfitheater is een must-see als je in Rome bent. Kinderen zullen het geweldig vinden om te zien waar de gladiatoren vroeger vochten.
  • Pompeï: deze oude Romeinse stad is bedolven onder de as na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het is een fascinerende plek om te bezoeken en kinderen zullen het interessant vinden om te zien hoe mensen vroeger leefden.
  • Toren van Pisa: deze scheve toren is een iconisch beeld van Italië en kinderen zullen het geweldig vinden om er foto\’s van te maken en te proberen om de toren recht te zetten.
  • Venetië: deze romantische stad is een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan. Ze zullen het geweldig vinden om met een gondel door de kanalen te varen en de vele bruggen te beklimmen.

  Stranden

  Italië heeft ook veel mooie stranden waar kinderen kunnen spelen en zwemmen. Hieronder een aantal tips:

  • Amalfikust: deze kustlijn heeft prachtige stranden en helderblauw water. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te zwemmen.
  • Sardinië: dit eiland heeft veel mooie stranden en baaien. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.
  • Sicilië: dit eiland heeft veel mooie stranden en is ook een geweldige plek om te snorkelen en te duiken.

  Eten en drinken

  Italië staat bekend om het heerlijke eten en drinken. Kinderen zullen het geweldig vinden om pizza en pasta te eten en ijsjes te proeven. Hieronder een aantal tips:

  • Pizza: Italië is de thuisbasis van de pizza en kinderen zullen het geweldig vinden om echte Italiaanse pizza te proeven. Probeer verschillende toppings en stijlen uit.
  • Pasta: pasta is ook een Italiaanse specialiteit en er zijn zoveel verschillende soorten om uit te kiezen. Kinderen zullen het geweldig vinden om te experimenteren met verschillende sauzen en vormen.
  • Gelato: Italiaans ijs is wereldberoemd en kinderen zullen het geweldig vinden om verschillende smaken te proeven. Probeer ook eens een granita, een soort Italiaanse sorbet.
  • Limoncello: dit is een Italiaanse likeur gemaakt van citroenen. Het is niet geschikt voor kinderen, maar ouders kunnen er wel van genieten na een lange dag sightseeing.

  Praktische tips

  Als je met kinderen naar Italië gaat, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder een aantal tips:

  • Zorg voor voldoende zonnebrandcrème en beschermende kleding. De zon kan in de zomer erg fel zijn.
  • Neem voldoende water en snacks mee als je op pad gaat. Het kan soms lastig zijn om onderweg iets te vinden om te eten en drinken.
  • Als je met de auto reist, zorg dan voor een autostoeltje voor jonge kinderen en een zonnescherm voor de ramen.
  • Als je met het openbaar vervoer reist, houd er dan rekening mee dat treinen en bussen soms vertraging hebben. Neem dus voldoende tijd om op je bestemming te komen.
  • Leer een paar woorden Italiaans voordat je op reis gaat. Italianen waarderen het als je hun taal spreekt en het kan handig zijn als je iets nodig hebt.

  Conclusie

  Italië is een geweldige bestemming om met kinderen naartoe te gaan. Er is zoveel te zien en te doen dat het hele gezin zich zal vermaken. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Colosseum en Pompeï, ontspan op de mooie stranden en geniet van het heerlijke eten en drinken. Met de praktische tips in dit artikel ben je goed voorbereid op een geslaagde vakantie met kinderen in Italië.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts