Niet toeristische plekken Italië

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een land dat bekend staat om zijn prachtige steden, historische monumenten en adembenemende landschappen. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar Italië om te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Maar naast de bekende toeristische plekken zijn er ook tal van niet toeristische plekken in Italië die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel zullen we een aantal van deze plekken bespreken.

  1. Matera

  Matera is een stad in de regio Basilicata, in het zuiden van Italië. De stad staat bekend om zijn grotwoningen, die uit de rotsen zijn gehouwen. Deze grotwoningen, ook wel Sassi genoemd, zijn eeuwenoud en werden vroeger bewoond door de arme bevolking van Matera. Tegenwoordig zijn de grotwoningen gerestaureerd en kun je er zelfs in overnachten. Matera is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur, en is zeker een bezoek waard.

  2. Urbino

  Urbino is een stad in de regio Marche, in het midden van Italië. De stad staat bekend om zijn prachtige Renaissance-architectuur en is de geboorteplaats van de beroemde schilder Rafaël. Urbino heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is een van de best bewaarde Renaissance-steden van Italië. De stad heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, waaronder het Palazzo Ducale, de kathedraal van Urbino en het Casa Natale di Raffaello, het geboortehuis van Rafaël.

  3. Alberobello

  Alberobello is een stad in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. De stad staat bekend om zijn trulli, traditionele kegelvormige huizen die alleen in deze regio te vinden zijn. De trulli werden vroeger gebouwd als tijdelijke woningen voor boeren en herders, maar tegenwoordig zijn ze gerestaureerd en kun je er zelfs in overnachten. Alberobello is een prachtige stad met een unieke architectuur en is zeker een bezoek waard.

  4. San Gimignano

  San Gimignano is een stad in de regio Toscane, in het midden van Italië. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse torens, die hoog boven de stad uitsteken. San Gimignano was vroeger een belangrijke handelsstad en de torens werden gebouwd als statussymbolen door rijke families. Tegenwoordig zijn de torens gerestaureerd en kun je ze beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

  5. Orvieto

  Orvieto is een stad in de regio Umbrië, in het midden van Italië. De stad staat bekend om zijn prachtige kathedraal, die hoog boven de stad uitsteekt. De kathedraal van Orvieto is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Italië en heeft een prachtig interieur met fresco\’s en mozaïeken. Naast de kathedraal heeft Orvieto ook een aantal andere prachtige bezienswaardigheden, waaronder de Pozzo di San Patrizio, een diepe waterput die werd gebouwd om de stad van water te voorzien tijdens belegeringen.

  6. Castell\’Arquato

  Castell\’Arquato is een stad in de regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië. De stad staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Italië. Castell\’Arquato heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden, waaronder het kasteel van de stad, de kerk van Santa Maria Assunta en de Torre Farnese, een prachtige toren die hoog boven de stad uitsteekt.

  7. Montefalco

  Montefalco is een stad in de regio Umbrië, in het midden van Italië. De stad staat bekend om zijn prachtige wijnen, waaronder de beroemde Sagrantino-wijn. Montefalco heeft een prachtig middeleeuws centrum met smalle straatjes en mooie pleinen. Naast de wijnen heeft Montefalco ook een aantal prachtige bezienswaardigheden, waaronder de kerk van San Francesco, de kerk van Santa Chiara en het Palazzo Comunale.

  Conclusie

  Italië heeft zoveel te bieden dat het soms moeilijk kan zijn om te kiezen waar je naartoe wilt gaan. Maar als je op zoek bent naar niet toeristische plekken in Italië, dan zijn deze zeven plekken zeker een bezoek waard. Of je nu op zoek bent naar prachtige architectuur, adembenemende landschappen of heerlijke wijnen, deze plekken hebben het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Italië en ontdek deze prachtige niet toeristische plekken zelf!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts