Noord Italië met kinderen: een onvergetelijke vakantie

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Noord Italië is een prachtige bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Het gebied heeft veel te bieden voor jong en oud, van mooie steden tot prachtige natuur en heerlijk eten. In dit artikel geven we je tips voor een onvergetelijke vakantie in Noord Italië met kinderen.

  Steden

  Noord Italië heeft een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een aantal tips voor steden die leuk zijn om met kinderen te bezoeken:

  • Milaan: Milaan is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Duomo, het grootste gotische gebouw van Italië, of ga naar het voetbalstadion San Siro. Ook leuk is een bezoek aan het wetenschapsmuseum Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci.
  • Turijn: Turijn is een mooie stad met veel historische gebouwen en musea. Bezoek bijvoorbeeld het Egyptisch Museum, het grootste museum ter wereld op het gebied van Egyptische kunst en archeologie, of ga naar het Nationaal Automuseum, waar je meer dan 200 auto\’s kunt bewonderen.
  • Venetië: Venetië is een unieke stad met prachtige kanalen en bruggen. Maak een boottochtje over het Canal Grande of bezoek het San Marcoplein met de beroemde basiliek. Ook leuk is een bezoek aan het glasmuseum Museo del Vetro op het eiland Murano.

  Natuur

  Noord Italië heeft ook veel prachtige natuur te bieden. Hieronder vind je een aantal tips voor mooie natuurgebieden die leuk zijn om met kinderen te bezoeken:

  • Lago di Garda: Het Gardameer is het grootste meer van Italië en heeft prachtige stranden en mooie dorpjes. Maak een boottochtje over het meer of ga naar het pretpark Gardaland.
  • Dolomieten: De Dolomieten zijn een prachtig gebergte met hoge pieken en mooie wandelroutes. Ga bijvoorbeeld naar het natuurpark Parco Naturale Paneveggio-Pale di San Martino, waar je kunt wandelen tussen de hoge bomen.
  • Cinque Terre: Cinque Terre is een prachtige kuststreek met vijf kleurrijke dorpjes. Maak een wandeling over de wandelpaden tussen de dorpjes of ga zwemmen in de zee.

  Eten

  Noord Italië staat bekend om het heerlijke eten. Hieronder vind je een aantal tips voor gerechten die leuk zijn om met kinderen te proeven:

  • Pizza: Pizza is natuurlijk een klassieker en in Noord Italië kun je de beste pizza\’s vinden. Probeer bijvoorbeeld een pizza met prosciutto en rucola.
  • Pasta: Pasta is er in alle soorten en maten en is altijd lekker. Probeer bijvoorbeeld de pasta alla carbonara of de pasta al pesto.
  • Gelato: Gelato, oftewel Italiaans ijs, is een must-try als je in Italië bent. Probeer bijvoorbeeld de smaken stracciatella of pistache.

  Conclusie

  Noord Italië is een prachtige bestemming voor een vakantie met kinderen. Of je nu van steden, natuur of lekker eten houdt, er is voor ieder wat wils. Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen inspireren voor een onvergetelijke vakantie in Noord Italië met het hele gezin.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts