Reizen Zuid Italië: Ontdek de Schoonheid van de Mezzogiorno

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijke keuken. Het zuiden van Italië, ook wel bekend als de Mezzogiorno, is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Dit is echter een gemiste kans, want het zuiden van Italië heeft veel te bieden. In dit artikel zullen we enkele van de hoogtepunten van reizen naar Zuid-Italië bespreken.

  De Regio\’s van Zuid-Italië

  Zuid-Italië omvat de regio\’s Campanië, Basilicata, Calabrië, Apulië, Molise en Sicilië. Elk van deze regio\’s heeft zijn eigen unieke cultuur, geschiedenis en landschappen.

  Campanië

  Campanië is de regio waar de beroemde stad Napels zich bevindt. Napels is een stad vol leven, met een rijke geschiedenis en een heerlijke keuken. Het is ook de toegangspoort tot de prachtige kust van Amalfi, die bekend staat om zijn steile kliffen, kleurrijke dorpjes en kristalheldere wateren.

  Basilicata

  Basilicata is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, maar het heeft veel te bieden. De stad Matera staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is bekend om zijn grotwoningen, die al duizenden jaren bewoond worden. De regio heeft ook prachtige landschappen, waaronder het Nationaal Park Pollino, dat zich uitstrekt over de regio\’s Basilicata en Calabrië.

  Calabrië

  Calabrië is de meest zuidelijke regio van het Italiaanse vasteland en heeft een lange kustlijn met prachtige stranden en kristalhelder water. De regio heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, met oude Griekse ruïnes en middeleeuwse kastelen.

  Apulië

  Apulië is een regio die bekend staat om zijn trulli, traditionele kegelvormige huizen die te vinden zijn in de stad Alberobello. De regio heeft ook prachtige stranden en een rijke geschiedenis, met oude Romeinse ruïnes en middeleeuwse kastelen.

  Molise

  Molise is de kleinste regio van Italië en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Het heeft echter veel te bieden, waaronder prachtige landschappen en middeleeuwse dorpjes.

  Sicilië

  Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het eiland heeft prachtige stranden, oude Griekse ruïnes en middeleeuwse kastelen. Het is ook de thuisbasis van de beroemde vulkaan de Etna.

  Bezienswaardigheden in Zuid-Italië

  Zuid-Italië heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  Pompeï

  Pompeï is een oude Romeinse stad die werd verwoest door de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius in 79 na Christus. De stad werd begraven onder as en puimsteen en werd pas in de 18e eeuw herontdekt. Tegenwoordig is Pompeï een van de meest populaire toeristische attracties van Italië.

  De kust van Amalfi

  De kust van Amalfi is een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Het is een smalle strook land die zich uitstrekt langs de Tyrreense Zee, met steile kliffen, kleurrijke dorpjes en kristalheldere wateren. De kust van Amalfi is een populaire bestemming voor toeristen en heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijke restaurants.

  Matera

  Matera is een stad in de regio Basilicata en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat bekend om zijn grotwoningen, die al duizenden jaren bewoond worden. De grotwoningen zijn uitgehouwen in de kalkstenen heuvels en werden vroeger gebruikt als woningen en stallen. Tegenwoordig zijn veel van de grotwoningen omgebouwd tot hotels, restaurants en musea.

  De Etna

  De Etna is de hoogste actieve vulkaan van Europa en is gelegen op het eiland Sicilië. De vulkaan is een populaire bestemming voor toeristen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Er zijn verschillende manieren om de Etna te verkennen, waaronder wandelen, fietsen en jeep tours.

  De Keuken van Zuid-Italië

  De keuken van Zuid-Italië is net zo divers als de regio zelf. Elk van de regio\’s heeft zijn eigen unieke gerechten en specialiteiten. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  Pizza Napoletana

  Pizza Napoletana is een van de meest beroemde gerechten uit Napels. Het is een dunne, knapperige pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum. De pizza wordt gebakken in een houtgestookte oven en is heerlijk.

  Pasta alla Norma

  Pasta alla Norma is een gerecht uit de regio Sicilië en is gemaakt met aubergine, tomatensaus en ricotta salata. Het is een eenvoudig gerecht, maar zeer smaakvol.

  Orecchiette con le cime di rapa

  Orecchiette con le cime di rapa is een gerecht uit de regio Apulië en is gemaakt met orecchiette pasta en raapstelen. Het is een eenvoudig gerecht, maar zeer smaakvol.

  Pitta \’mpigliata

  Pitta \’mpigliata is een zoet gerecht uit de regio Molise en is gemaakt met gedroogd fruit, noten en honing. Het is een heerlijk dessert dat perfect is om te delen met vrienden en familie.

  Conclusie

  Zuid-Italië is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, maar het heeft veel te bieden. Van de prachtige kust van Amalfi tot de oude stad Pompeï en de heerlijke keuken, er is voor elk wat wils in Zuid-Italië. Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke reiservaring, overweeg dan om naar Zuid-Italië te reizen.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts