Rondreis Italië met kinderen

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het is dan ook een geweldige bestemming voor een rondreis met het hele gezin. Of je nu wilt genieten van de zon, de zee, de bergen of de steden, Italië heeft voor ieder wat wils. In dit artikel geven we je tips en suggesties voor een onvergetelijke rondreis door Italië met kinderen.

  Waarom Italië?

  Italië is een land dat bekend staat om zijn heerlijke eten, prachtige landschappen en rijke cultuur. Het is dan ook een geweldige bestemming voor een rondreis met kinderen. Er is zoveel te zien en te doen dat het hele gezin zich geen moment zal vervelen. Bovendien is Italië goed bereikbaar met de auto, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunt reizen.

  Route

  Er zijn verschillende routes die je kunt volgen tijdens een rondreis door Italië met kinderen. Hieronder geven we je een voorbeeldroute die je kunt aanpassen aan je eigen wensen en behoeften.

  Dag 1-3: Rome

  Begin je rondreis in de prachtige stad Rome. Hier kun je genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van Italië. Bezoek het Colosseum, het Pantheon en het Vaticaan. Maak een wandeling door de pittoreske straatjes van Trastevere en geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd in een van de vele restaurants.

  Dag 4-6: Toscane

  Na Rome is het tijd om door te reizen naar Toscane. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en de heerlijke wijnen. Bezoek de middeleeuwse stadjes San Gimignano en Siena en maak een wandeling door de glooiende heuvels. Breng ook een bezoek aan Florence, de hoofdstad van Toscane, waar je kunt genieten van de prachtige architectuur en kunstwerken.

  Dag 7-9: Cinque Terre

  Vanuit Toscane kun je doorreizen naar de kust van Ligurië, waar je de vijf pittoreske dorpjes van Cinque Terre kunt bezoeken. Maak een wandeling over de beroemde wandelroute Sentiero Azzurro en geniet van het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee. Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen Portofino, een van de mooiste dorpen van Italië.

  Dag 10-12: Venetië

  Vanuit Cinque Terre kun je doorreizen naar Venetië, een van de meest romantische steden ter wereld. Maak een gondeltocht door de kanalen, bezoek het San Marcoplein en bewonder de prachtige architectuur van de stad. Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen eilanden Murano en Burano, waar je kunt genieten van de prachtige glasblazerijen en kleurrijke huizen.

  Activiteiten

  Tijdens een rondreis door Italië met kinderen zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Hieronder geven we je een aantal suggesties.

  Pizza maken

  Italië staat bekend om zijn heerlijke pizza\’s. Waarom zou je niet zelf een pizza maken tijdens je rondreis? Veel restaurants bieden pizza workshops aan waarbij je zelf je eigen pizza kunt maken. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders.

  Gondeltocht

  Een gondeltocht door de kanalen van Venetië is een must tijdens je rondreis door Italië. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Kinderen zullen het geweldig vinden om door de smalle kanalen te varen en de prachtige gebouwen te bewonderen.

  Strand

  Italië heeft prachtige stranden waar je kunt genieten van de zon en de zee. Breng een dag door op het strand en geniet van het heerlijke Italiaanse eten en drinken. Kinderen kunnen zich vermaken met het bouwen van zandkastelen en het spelen in de zee.

  Dierentuin

  Italië heeft verschillende dierentuinen waar je kunt genieten van de prachtige dieren. Breng een bezoek aan de dierentuin van Rome of de dierentuin van Florence en maak kennis met de Italiaanse fauna.

  Accommodatie

  Tijdens je rondreis door Italië met kinderen is het belangrijk om te kiezen voor accommodatie die geschikt is voor het hele gezin. Hieronder geven we je een aantal suggesties.

  Appartement

  Een appartement is een goede keuze als je met kinderen reist. Je hebt meer ruimte dan in een hotelkamer en je kunt zelf koken als je dat wilt. Bovendien zijn er vaak speelplaatsen en zwembaden waar kinderen zich kunnen vermaken.

  Camping

  Een camping is een leuke en avontuurlijke optie voor gezinnen. Je kunt genieten van de natuur en de kinderen kunnen zich vermaken op de camping. Bovendien zijn er vaak zwembaden en speelplaatsen op de camping.

  Hotel

  Een hotel is een goede keuze als je op zoek bent naar comfort en luxe. Veel hotels hebben speciale kamers voor gezinnen en bieden activiteiten aan voor kinderen.

  Conclusie

  Een rondreis door Italië met kinderen is een geweldige ervaring. Je kunt genieten van de prachtige natuur, de rijke cultuur en het heerlijke eten. Bovendien zijn er tal van activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Kies voor accommodatie die geschikt is voor gezinnen en maak er een onvergetelijke vakantie van.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts