Rondreis Piemonte en Bloemenrivièra Italië

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Een rondreis door Piemonte en de Bloemenrivièra in Italië is een geweldige manier om de prachtige landschappen en culturele hoogtepunten van deze regio\’s te ontdekken. Piemonte, gelegen in het noordwesten van Italië, staat bekend om zijn heerlijke wijnen, truffels en prachtige bergen. De Bloemenrivièra, gelegen aan de westkust van Italië, is beroemd om zijn kleurrijke bloemen en pittoreske dorpjes. In dit artikel nemen we je mee op een reis door deze twee prachtige regio\’s.

  Dag 1-3: Turijn en Langhe

  De rondreis begint in Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Turijn is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het Koninklijk Paleis van Turijn, de Mole Antonelliana en het Egyptisch Museum. Proef ook de heerlijke chocolade en koffie in een van de vele cafés in de stad.

  Vanuit Turijn reis je naar de Langhe, een prachtige regio die bekend staat om zijn wijnen en truffels. Bezoek de stad Alba, de truffelhoofdstad van de wereld, en geniet van een truffelproeverij. Verken ook de wijngaarden van Barolo en Barbaresco en proef de heerlijke wijnen van de regio.

  Dag 4-6: Genua en Cinque Terre

  Vanuit de Langhe reis je naar Genua, de grootste havenstad van Italië. Bezoek de oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur en de smalle straatjes. Bezoek ook het Aquarium van Genua, een van de grootste aquaria van Europa.

  Vanuit Genua reis je naar Cinque Terre, een prachtige kustregio met vijf pittoreske dorpjes. Verken de dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore en geniet van het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee. Maak ook een wandeling over de beroemde Via dell\’Amore, een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt.

  Dag 7-9: San Remo en Portofino

  Vanuit Cinque Terre reis je naar San Remo, een prachtige stad aan de Bloemenrivièra. Bezoek de oude stad, de kathedraal van San Siro en de Russische kerk. Geniet ook van de prachtige stranden en de kleurrijke bloemen in de stad.

  Vanuit San Remo reis je naar Portofino, een van de meest pittoreske dorpjes aan de Bloemenrivièra. Bewonder de pastelkleurige huizen, de jachten in de haven en de prachtige natuurlijke omgeving. Maak ook een wandeling naar het kasteel van Portofino voor een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee.

  Dag 10-12: Savona en Acqui Terme

  Vanuit Portofino reis je naar Savona, een prachtige stad aan de Bloemenrivièra. Bezoek de oude stad, de kathedraal van Maria Assunta en het Fortezza del Priamar. Geniet ook van de prachtige stranden en de kleurrijke bloemen in de stad.

  Vanuit Savona reis je naar Acqui Terme, een prachtige stad in Piemonte die bekend staat om zijn thermale baden. Bezoek de oude stad, de kathedraal van Santa Maria Assunta en de thermale baden van Acqui Terme. Geniet ook van de heerlijke wijnen en truffels van de regio.

  Dag 13-14: Asti en Turijn

  Vanuit Acqui Terme reis je naar Asti, een prachtige stad in Piemonte die bekend staat om zijn wijnen en festivals. Bezoek de oude stad, de kathedraal van Santa Maria Assunta en de vele wijnhuizen in de regio. Geniet ook van de heerlijke wijnen en truffels van de regio.

  Vanuit Asti reis je terug naar Turijn, waar de rondreis begon. Breng nog een dag door in deze prachtige stad en geniet van de heerlijke chocolade, koffie en wijnen. Bezoek ook het Koninklijk Paleis van Turijn, de Mole Antonelliana en het Egyptisch Museum.

  Conclusie

  Een rondreis door Piemonte en de Bloemenrivièra in Italië is een geweldige manier om de prachtige landschappen en culturele hoogtepunten van deze regio\’s te ontdekken. Van de prachtige wijnen en truffels van Piemonte tot de kleurrijke bloemen en pittoreske dorpjes van de Bloemenrivièra, deze rondreis biedt voor elk wat wils. Plan je volgende vakantie naar Italië en ontdek de schoonheid van Piemonte en de Bloemenrivièra.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts