Schoolvakanties Italië 2023

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Als je van plan bent om in 2023 naar Italië op vakantie te gaan, is het handig om te weten wanneer de schoolvakanties in Italië plaatsvinden. Zo kun je rekening houden met de drukte en eventuele prijsverhogingen. In dit artikel vind je een overzicht van de schoolvakanties in Italië in 2023.

  Kerstvakantie

  De kerstvakantie in Italië begint op zaterdag 23 december 2023 en duurt tot en met zondag 7 januari 2024. Tijdens deze periode zijn de scholen in Italië gesloten en hebben de kinderen vakantie. Veel Italianen gaan tijdens de kerstvakantie op vakantie naar de bergen om te skiën of naar de kust om te genieten van de winterzon.

  Voorjaarsvakantie

  De voorjaarsvakantie in Italië wordt ook wel de carnavalsvakantie genoemd en vindt plaats van zaterdag 25 februari 2023 tot en met zondag 5 maart 2023. Tijdens deze periode vieren veel Italianen carnaval en zijn er in verschillende steden optochten en feesten. Ook zijn er veel skigebieden die tijdens de voorjaarsvakantie extra activiteiten organiseren.

  Pasen

  Pasen valt in 2023 op zondag 16 april. In Italië zijn de scholen gesloten op maandag 17 april en dinsdag 18 april vanwege de paasdagen. Veel Italianen gaan tijdens de paasdagen op familiebezoek en er zijn verschillende tradities en festiviteiten die plaatsvinden, zoals de processie van de Goede Vrijdag in Rome.

  Zomervakantie

  De zomervakantie in Italië begint op zaterdag 10 juni 2023 en duurt tot en met zondag 10 september 2023. Dit is de langste schoolvakantie in Italië en veel Italianen gaan tijdens deze periode op vakantie. De kustgebieden en de grote steden zijn dan vaak erg druk. Het is daarom aan te raden om tijdig te boeken als je in deze periode naar Italië wilt gaan.

  Herfstvakantie

  De herfstvakantie in Italië vindt plaats van zaterdag 28 oktober 2023 tot en met zondag 5 november 2023. Tijdens deze periode zijn de scholen gesloten en hebben de kinderen vakantie. Het weer in Italië kan in deze periode nog erg aangenaam zijn en het is dan ook een populaire periode om op vakantie te gaan.

  Feestdagen

  Naast de schoolvakanties zijn er in Italië ook verschillende feestdagen waarop de scholen gesloten zijn. Zo zijn de scholen gesloten op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 6 januari (Driekoningen), 25 april (Bevrijdingsdag), 1 mei (Dag van de Arbeid), 2 juni (Dag van de Republiek) en 15 augustus (Maria Hemelvaart). Ook op 1 november (Allerheiligen) en 8 december (Onbevlekte Ontvangenis) zijn de scholen gesloten.

  Conclusie

  Als je in 2023 naar Italië op vakantie wilt gaan, is het handig om rekening te houden met de schoolvakanties en feestdagen. Zo kun je de drukte vermijden en eventuele prijsverhogingen voorkomen. De kerstvakantie, voorjaarsvakantie, paasdagen, zomervakantie en herfstvakantie zijn de belangrijkste schoolvakanties in Italië in 2023. Daarnaast zijn er verschillende feestdagen waarop de scholen gesloten zijn.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts