Schoolvakanties Italië: wanneer zijn ze en wat kun je doen?

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks vele toeristen trekt. Maar ook voor gezinnen met kinderen is Italië een geweldige vakantiebestemming. De schoolvakanties in Italië zijn dan ook een uitgelezen kans om het land te ontdekken. In dit artikel lees je alles over de schoolvakanties in Italië en wat je kunt doen tijdens deze vakanties.

  Wanneer zijn de schoolvakanties in Italië?

  De schoolvakanties in Italië zijn verdeeld over drie periodes: de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de zomervakantie. De exacte data van de vakanties verschillen per regio, maar over het algemeen zijn de vakanties als volgt:

  – Kerstvakantie: van 23 december tot en met 6 januari
  – Voorjaarsvakantie: van 15 februari tot en met 22 februari
  – Zomervakantie: van begin juni tot en met begin september

  Het is belangrijk om te weten dat de zomervakantie in Italië erg lang is. Dit heeft te maken met het feit dat veel Italianen in augustus op vakantie gaan. Hierdoor zijn veel bedrijven en winkels in deze periode gesloten.

  Wat kun je doen tijdens de schoolvakanties in Italië?

  Italië heeft ontzettend veel te bieden voor gezinnen met kinderen. Hieronder vind je een aantal tips voor activiteiten tijdens de schoolvakanties in Italië:

  1. Bezoek de grote steden

  Italië heeft een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Rome, Florence, Venetië en Milaan. Deze steden hebben veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en kunst. Bovendien zijn er vaak speciale activiteiten voor kinderen, zoals speurtochten en workshops.

  2. Ga naar het strand

  Italië heeft een lange kustlijn met prachtige stranden. Vooral in de zomer is het heerlijk om een dagje naar het strand te gaan. Veel stranden hebben faciliteiten voor kinderen, zoals speeltuinen en waterglijbanen.

  3. Ontdek de natuur

  Italië heeft ook veel mooie natuurgebieden die je kunt ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Dolomieten, de meren in Noord-Italië en de Toscaanse heuvels. Hier kun je wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur.

  4. Ga naar pretparken en dierentuinen

  Italië heeft een aantal leuke pretparken en dierentuinen die zeker de moeite waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld Gardaland, het grootste pretpark van Italië, en Zoomarine, een dierentuin met shows en attracties.

  5. Proef de Italiaanse keuken

  Italië staat bekend om zijn heerlijke keuken. Tijdens de schoolvakanties kun je samen met je kinderen de Italiaanse keuken ontdekken. Ga bijvoorbeeld samen pizza\’s maken of maak een heerlijke pasta.

  Conclusie

  De schoolvakanties in Italië zijn een geweldige kans om het land te ontdekken. Of je nu houdt van cultuur, natuur, strand of pretparken, Italië heeft voor ieder wat wils. Door de lange zomervakantie kun je bovendien lang genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingstocht in Italië tijdens de schoolvakanties!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts