Strandvakanties Italië: de mooiste stranden en badplaatsen

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land staat bekend om zijn prachtige steden, rijke cultuur en heerlijke keuken. Maar Italië heeft ook een lange kustlijn met talloze mooie stranden en badplaatsen. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste strandvakanties in Italië.

  De mooiste stranden van Italië

  Italië heeft een kustlijn van maar liefst 7.600 kilometer, dus er is keuze genoeg als het gaat om mooie stranden. Hieronder vind je een selectie van de mooiste stranden van Italië:

  1. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

  Spiaggia dei Conigli, oftewel het Konijnenstrand, is een van de mooiste stranden van Italië. Het strand ligt op het eiland Lampedusa, dat ten zuiden van Sicilië ligt. Het water is hier kristalhelder en de omgeving is prachtig. Het strand is alleen te voet bereikbaar, maar dat maakt het juist extra bijzonder.

  2. Cala Mariolu, Sardinië

  Cala Mariolu is een klein strandje aan de oostkust van Sardinië. Het strand is alleen per boot bereikbaar, wat het extra exclusief maakt. Het water is hier azuurblauw en de omgeving is adembenemend mooi.

  3. Cala Goloritzé, Sardinië

  Ook Cala Goloritzé ligt aan de oostkust van Sardinië. Het strand is alleen te voet bereikbaar via een wandeling van ongeveer een uur, maar het uitzicht onderweg is prachtig. Het strand zelf is klein en idyllisch, met helderblauw water en een indrukwekkende rotswand op de achtergrond.

  4. Spiaggia del Principe, Sardinië

  Spiaggia del Principe, oftewel het Prinsenstrand, is een van de bekendste stranden van Sardinië. Het strand ligt aan de Costa Smeralda en is omringd door rotsen en groene begroeiing. Het water is hier helder en turquoise van kleur.

  5. Baia dei Turchi, Puglia

  Baia dei Turchi ligt in de regio Puglia, in het zuidoosten van Italië. Het strand is omringd door pijnbomen en heeft een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. Het water is hier helder en de omgeving is rustig en vredig.

  De mooiste badplaatsen van Italië

  Naast mooie stranden heeft Italië ook talloze mooie badplaatsen. Hieronder vind je een selectie van de mooiste badplaatsen van Italië:

  1. Amalfi

  Amalfi is een prachtige badplaats aan de Amalfikust, ten zuiden van Napels. De stad is gebouwd tegen een steile rotswand en heeft een pittoreske haven. De omgeving is adembenemend mooi, met steile kliffen en azuurblauw water.

  2. Portofino

  Portofino is een exclusieve badplaats aan de Italiaanse Rivièra, ten zuiden van Genua. De stad is bekend om zijn kleurrijke huizen en luxe jachten in de haven. De omgeving is prachtig, met groene heuvels en azuurblauw water.

  3. Taormina

  Taormina is een populaire badplaats aan de oostkust van Sicilië. De stad ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de Ionische Zee. De omgeving is groen en weelderig, met talloze citrusbomen en olijfgaarden.

  4. Viareggio

  Viareggio is een levendige badplaats aan de westkust van Toscane. De stad heeft een lang zandstrand en een gezellige boulevard met talloze restaurants en bars. In de zomer worden hier veel festivals en evenementen georganiseerd.

  5. Tropea

  Tropea is een charmante badplaats aan de westkust van Calabrië. De stad ligt op een klif en heeft een prachtig uitzicht op de Tyrrheense Zee. De omgeving is groen en heuvelachtig, met talloze olijfgaarden en wijngaarden.

  Conclusie

  Italië heeft talloze mooie stranden en badplaatsen, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar exclusiviteit en luxe, of juist naar rust en natuur, Italië heeft voor ieder wat wils. Hopelijk heb je met dit artikel inspiratie opgedaan voor jouw volgende strandvakantie in Italië. Buon viaggio!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts