Vakantie Italianen augustus: de drukste maand van het jaar

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Augustus is de maand waarin de meeste Italianen op vakantie gaan. Het is de periode waarin de scholen gesloten zijn en het hele land lijkt te ontspannen. Maar wat betekent dit voor toeristen die in deze maand naar Italië reizen? In dit artikel bespreken we de drukte, de beste plekken om te bezoeken en hoe je het meeste uit je vakantie kunt halen.

  De drukte in augustus

  Als je in augustus naar Italië gaat, moet je er rekening mee houden dat het erg druk kan zijn. Italianen gaan massaal op vakantie en trekken naar de kust, de bergen en de meren. Dit betekent dat de stranden, campings en hotels vol zitten en dat de prijzen hoger zijn dan in andere maanden. Ook de wegen zijn drukker dan normaal, vooral in de weekenden.

  Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste de grote steden vermijden en kiezen voor kleinere plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om in het binnenland te verblijven, waar het minder druk is dan aan de kust. Daarnaast kun je ervoor kiezen om buiten de weekenden te reizen, zodat je de ergste drukte vermijdt.

  De beste plekken om te bezoeken

  Als je in augustus naar Italië gaat, zijn er nog steeds genoeg mooie plekken om te bezoeken. Hieronder vind je een aantal suggesties:

  1. De Italiaanse meren

  De Italiaanse meren zijn een populaire bestemming in de zomer, maar ook in augustus zijn ze de moeite waard. Het Comomeer, het Gardameer en het Lago Maggiore zijn prachtige meren met helder water en mooie dorpjes langs de oevers. Je kunt er zwemmen, varen en genieten van het uitzicht op de bergen.

  2. Toscane

  Toscane is een van de mooiste regio\’s van Italië en is in augustus nog steeds een goede keuze. Je kunt er genieten van de prachtige steden Florence, Siena en Pisa, maar ook van het platteland met zijn glooiende heuvels, wijngaarden en olijfbomen. Daarnaast kun je er heerlijk eten en drinken, met name de lokale wijnen en olijfolie zijn een aanrader.

  3. De Amalfikust

  De Amalfikust is een van de mooiste kustgebieden van Italië en is in augustus nog steeds een goede keuze. Je kunt er genieten van de prachtige dorpjes langs de kust, zoals Positano en Amalfi, en van het uitzicht op de zee en de bergen. Daarnaast kun je er heerlijk eten en drinken, met name de lokale visgerechten en limoncello zijn een aanrader.

  Hoe haal je het meeste uit je vakantie?

  Als je in augustus naar Italië gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hieronder vind je een aantal tips:

  1. Boek op tijd

  Als je in augustus naar Italië gaat, is het belangrijk om op tijd te boeken. De beste accommodaties zijn snel volgeboekt en de prijzen stijgen naarmate de zomer vordert. Zorg er dus voor dat je op tijd boekt, zodat je verzekerd bent van een goede plek om te verblijven.

  2. Vermijd de drukte

  Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste de grote steden vermijden en kiezen voor kleinere plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om in het binnenland te verblijven, waar het minder druk is dan aan de kust. Daarnaast kun je ervoor kiezen om buiten de weekenden te reizen, zodat je de ergste drukte vermijdt.

  3. Plan je activiteiten

  Als je in augustus naar Italië gaat, is het belangrijk om je activiteiten goed te plannen. Sommige attracties zijn erg druk in deze maand, dus het is verstandig om van tevoren te reserveren. Ook kun je ervoor kiezen om activiteiten te doen die minder bekend zijn bij toeristen, zodat je de drukte vermijdt.

  4. Geniet van het eten en drinken

  Als je in Italië bent, moet je natuurlijk genieten van het eten en drinken. In augustus zijn er veel lokale festivals waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te eten in kleine trattoria\’s en osteria\’s, waar je de echte Italiaanse keuken kunt proeven.

  Conclusie

  Als je in augustus naar Italië gaat, moet je er rekening mee houden dat het erg druk kan zijn. Maar als je je goed voorbereidt en de drukte vermijdt, kun je nog steeds genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Of je nu kiest voor de meren, Toscane of de Amalfikust, je zult zeker een onvergetelijke vakantie hebben.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts