Vakantie Italië kindvriendelijk: genieten met het hele gezin

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie natuur en heerlijk eten. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Maar is Italië ook geschikt voor een vakantie met kinderen? Absoluut! In dit artikel lees je alles over een vakantie Italië kindvriendelijk.

  Kindvriendelijke accommodaties

  Als je op vakantie gaat met kinderen, is het belangrijk om een accommodatie te kiezen die kindvriendelijk is. Gelukkig zijn er in Italië genoeg mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een agriturismo, een vakantiehuis op een boerderij. Hier kunnen kinderen kennismaken met het boerenleven en dieren aaien en voeren. Ook zijn er veel campings in Italië die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Vaak zijn er op deze campings animatieteams die leuke activiteiten organiseren voor kinderen van verschillende leeftijden.

  Activiteiten voor kinderen

  In Italië is er genoeg te doen voor kinderen. Zo zijn er veel pretparken en waterparken, zoals Gardaland en Canevaworld aan het Gardameer. Ook zijn er veel dierentuinen en aquariums, zoals het Parco Natura Viva en het Aquarium van Genua. Daarnaast zijn er veel stranden die geschikt zijn voor kinderen, zoals het strand van Bibione. Hier zijn speeltuinen en animatie voor kinderen en kun je parasols en ligbedden huren.

  Maar ook de natuur in Italië biedt veel mogelijkheden voor kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen in de bergen of een boottocht maken over een van de meren. Ook zijn er veel grotten en kloven die je kunt bezoeken, zoals de Grotte di Frasassi en de Gola del Furlo.

  Cultuur en geschiedenis

  Italië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en ook voor kinderen is het leuk om hier meer over te leren. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Colosseum in Rome of het Forum Romanum. Ook zijn er veel kastelen en paleizen die je kunt bezoeken, zoals het Castello Sforzesco in Milaan en het Palazzo Pitti in Florence.

  Daarnaast zijn er veel musea die geschikt zijn voor kinderen, zoals het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia in Milaan en het Museo Galileo in Florence. Hier kunnen kinderen op een interactieve manier meer leren over wetenschap en technologie.

  Eten en drinken

  Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur, en ook voor kinderen is het leuk om hier meer over te leren. Zo kun je bijvoorbeeld een pizza- of pastaworkshop volgen, waarbij kinderen zelf hun eigen pizza of pasta kunnen maken. Ook zijn er veel ijssalons waar je het beste Italiaanse ijs kunt proeven.

  Daarnaast zijn er veel markten en winkels waar je lokale producten kunt kopen, zoals kaas, olijfolie en wijn. Hier kun je samen met je kinderen op zoek gaan naar de lekkerste producten en deze proeven.

  Praktische tips

  Als je op vakantie gaat naar Italië met kinderen, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het handig om te weten dat:

  • Italiaanse restaurants vaak pas rond 19.00 uur open gaan, dus het kan handig zijn om zelf wat eten mee te nemen voor de kinderen als je vroeg wilt eten.
  • Het verkeer in Italië druk kan zijn en Italianen soms wat chaotisch rijden. Houd hier rekening mee als je een auto huurt of met de auto reist.
  • Italiaanse steden vaak veel trappen en smalle straatjes hebben, wat het soms lastig kan maken om met een kinderwagen te wandelen. Een draagzak kan dan handig zijn.
  • Italië in de zomer erg warm kan zijn, dus zorg voor voldoende water en zonnebrandcrème.

  Conclusie

  Een vakantie Italië kindvriendelijk is absoluut een aanrader. Er zijn genoeg kindvriendelijke accommodaties, activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, en ook het eten en drinken is heerlijk. Met de praktische tips in dit artikel kun je goed voorbereid op vakantie gaan en genieten met het hele gezin.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts