Vakantie naar Italië met de auto

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en mooie landschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om met de auto op vakantie naar Italië te gaan. In dit artikel geven we je tips en informatie over een vakantie naar Italië met de auto.

  De route naar Italië

  Als je met de auto naar Italië gaat, zijn er verschillende routes die je kunt nemen. De meest populaire route is via Zwitserland. Je rijdt dan door de Alpen en hebt onderweg prachtige uitzichten. Een andere optie is om via Oostenrijk te rijden. Deze route is iets langer, maar ook erg mooi. Houd er wel rekening mee dat je in Oostenrijk een vignet nodig hebt om op de snelweg te mogen rijden.

  Als je vanuit Nederland naar Italië rijdt, kun je het beste een tussenstop maken. Zo voorkom je dat je vermoeid aankomt op je bestemming. Populaire tussenstops zijn bijvoorbeeld Zuid-Duitsland of Noord-Italië.

  De auto voorbereiden

  Voordat je op vakantie gaat, is het belangrijk om je auto goed voor te bereiden. Controleer bijvoorbeeld of de banden nog voldoende profiel hebben en of de remmen goed werken. Daarnaast is het handig om een reservewiel en gereedschap mee te nemen, voor het geval dat er onderweg iets gebeurt.

  Als je door Zwitserland rijdt, moet je een vignet op je auto plakken. Dit kun je van tevoren regelen bij de ANWB of ter plaatse kopen bij een tankstation. Houd er ook rekening mee dat je in sommige steden in Italië een milieusticker nodig hebt. Deze kun je online bestellen.

  De route in Italië

  Als je eenmaal in Italië bent, kun je genieten van de prachtige omgeving. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Italië anders kan zijn dan je gewend bent. Italianen rijden vaak wat sneller en zijn soms wat minder geduldig. Ook zijn de wegen soms smaller en bochtiger dan in Nederland.

  Als je door Italië rijdt, kun je het beste de tolwegen nemen. Deze zijn goed onderhouden en je komt snel op je bestemming. Houd er wel rekening mee dat je tol moet betalen. Dit kun je doen bij een tolpoortje of met een elektronisch kastje dat je van tevoren kunt kopen.

  De mooiste plekken van Italië

  Italië heeft ontzettend veel mooie plekken die je kunt bezoeken. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste plekken voor je op een rijtje gezet:

  • Rome: de hoofdstad van Italië en de stad van de oude Romeinen. Bezoek het Colosseum, het Forum Romanum en het Vaticaan.
  • Toscane: een prachtige regio met glooiende heuvels, wijngaarden en middeleeuwse stadjes. Bezoek bijvoorbeeld Florence, Siena en Pisa.
  • Amalfikust: een spectaculaire kustlijn met steile kliffen en pittoreske dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld Positano, Amalfi en Ravello.
  • Cinque Terre: vijf kleurrijke dorpjes aan de kust van Ligurië. Maak een wandeling langs de kust en geniet van het uitzicht.
  • Sicilië: het grootste eiland van Italië met prachtige stranden, oude tempels en vulkanen. Bezoek bijvoorbeeld de Etna, Taormina en Palermo.

  Conclusie

  Een vakantie naar Italië met de auto is een geweldige ervaring. Je kunt genieten van de prachtige omgeving en de rijke cultuur van het land. Zorg wel dat je je auto goed voorbereidt en dat je de juiste routes neemt. En vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts