Wanneer heeft Italië vakantie?

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen in dit mooie land. Maar wanneer heeft Italië eigenlijk vakantie?

  Zomervakantie

  De zomervakantie is de belangrijkste vakantieperiode in Italië. Deze begint meestal in de tweede helft van juni en duurt tot begin september. Tijdens deze periode zijn de scholen gesloten en hebben veel bedrijven en winkels aangepaste openingstijden. Veel Italianen gaan in deze periode op vakantie, vaak naar de kust of naar de bergen.

  De exacte data van de zomervakantie kunnen per regio verschillen. In het noorden van Italië begint de vakantie vaak iets eerder dan in het zuiden. Ook kunnen de data van jaar tot jaar verschillen. Het is daarom verstandig om vooraf te checken wanneer de zomervakantie precies begint en eindigt in de regio waar je naartoe wilt gaan.

  Andere vakantieperiodes

  Naast de zomervakantie zijn er nog een aantal andere vakantieperiodes in Italië. Zo hebben de scholen in Italië ook een kerstvakantie, die meestal begint rond 23 december en duurt tot begin januari. Ook hebben de scholen in Italië een korte paasvakantie, die meestal een week duurt.

  Daarnaast zijn er nog een aantal nationale feestdagen waarop veel bedrijven en winkels gesloten zijn. Dit zijn onder andere Nieuwjaarsdag (1 januari), Pasen, Dag van de Arbeid (1 mei), Festa della Repubblica (2 juni), Maria Hemelvaart (15 augustus), Allerheiligen (1 november) en Kerstmis (25 en 26 december).

  Conclusie

  Als je op vakantie wilt naar Italië, is het belangrijk om rekening te houden met de vakantieperiodes. De zomervakantie is de belangrijkste vakantieperiode in Italië en duurt van juni tot september. Daarnaast zijn er nog een aantal andere vakantieperiodes en nationale feestdagen waarop veel bedrijven en winkels gesloten zijn. Het is daarom verstandig om vooraf te checken wanneer deze vakantieperiodes precies zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je vakantie.

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts