Zuid Italië reis: ontdek de prachtige regio\’s van het zuiden

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten, dan is een Zuid Italië reis zeker iets voor jou. Het zuiden van Italië is een regio vol contrasten, van de ruige kustlijnen van Puglia tot de glooiende heuvels van Toscane. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste regio\’s van Zuid Italië die je zeker niet mag missen tijdens je reis.

  Puglia

  Puglia is een regio in het zuidoosten van Italië, ook wel bekend als de hak van de laars. Het is een regio met een rijke geschiedenis en een prachtige kustlijn. De stad Lecce staat bekend om zijn barokke architectuur en wordt ook wel het Florence van het zuiden genoemd. In de stad Bari vind je de Basiliek van Sint Nicolaas, een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken. Maar het hoogtepunt van Puglia zijn toch wel de trulli, de karakteristieke witte huisjes met kegelvormige daken die je overal in de regio vindt. De stad Alberobello is zelfs helemaal gebouwd van trulli en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  Calabrië

  Calabrië is een regio in het zuidwesten van Italië, gelegen aan de Ionische en de Tyrrheense Zee. Het is een regio met een ruige kustlijn, prachtige natuurparken en een rijke geschiedenis. De stad Reggio Calabria is bekend om zijn archeologisch museum, waar je de beroemde Bronzen van Riace kunt bewonderen. In de stad Tropea vind je de prachtige Santa Maria dell\’Isola kerk, gebouwd op een rots in de zee. Maar het hoogtepunt van Calabrië is toch wel de Aspromonte, een natuurpark met bergen, bossen en watervallen.

  Sicilië

  Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en een regio met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad Palermo is de hoofdstad van Sicilië en staat bekend om zijn barokke architectuur en heerlijke streetfood. In de stad Syracuse vind je het archeologisch park Neapolis, met de beroemde Oor van Dionysius. Maar het hoogtepunt van Sicilië is toch wel de Etna, de actieve vulkaan die het landschap van het eiland domineert. Je kunt de Etna beklimmen of een tour maken langs de dorpen aan de voet van de vulkaan.

  Campanië

  Campanië is een regio in het zuidwesten van Italië, gelegen aan de Tyrrheense Zee. Het is een regio met een rijke geschiedenis en een prachtige kustlijn. De stad Napels is de hoofdstad van Campanië en staat bekend om zijn pizza en zijn historische centrum, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In de stad Pompeï vind je de beroemde archeologische site, waar je de overblijfselen kunt zien van de stad die in 79 na Christus werd bedolven onder de as van de Vesuvius. Maar het hoogtepunt van Campanië is toch wel de Amalfikust, een prachtige kustlijn met steile kliffen en kleurrijke dorpjes.

  Basilicata

  Basilicata is een regio in het zuiden van Italië, gelegen tussen Puglia en Calabrië. Het is een regio met een ruig landschap en een rijke geschiedenis. De stad Matera staat bekend om zijn Sassi, grotwoningen die tot de jaren \’50 van de vorige eeuw bewoond werden. Matera is inmiddels uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maar het hoogtepunt van Basilicata is toch wel het Nationaal Park Pollino, een prachtig natuurgebied met bergen, bossen en watervallen.

  Conclusie

  Een Zuid Italië reis is een reis vol contrasten, van de ruige kustlijnen van Puglia tot de glooiende heuvels van Toscane. Elke regio heeft zijn eigen charme en hoogtepunten, van de trulli van Puglia tot de Etna van Sicilië. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of lekker eten, in Zuid Italië vind je het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je Zuid Italië reis en ontdek de prachtige regio\’s van het zuiden!

  Share:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn
  On Key

  Related Posts